Elke module wordt 2x per jaar ingericht, namelijk op 1 september en op 1 februari.
De opleiding bestaat voor 2/5 uit theoretisch onderwijs en voor 3/5 uit praktijkgericht onderwijs (stages in binnen- en buitenland, oefeningen, studiebezoeken).
Lessen en stages zijn onderdelen van eenzelfde leerproces: tijdens de stage leer je toepassen wat je in de lessen geleerd hebt en omgekeerd kunnen je stage-ervaringen tijdens de lessen uitgediept worden.
Per lesweek besteden we 28 uur aan lesuren, 8 uur aan begeleidingsuren en 4 uur aan persoonlijke activiteiten. De lesuren gebeuren meestal in kleinere groepen. De begeleidingsuren zijn afgestemd op de noden van de student(e) en/of klasgroep.
Je hebt voldaan aan de leerplicht (ouder dan 18 jaar)
Je bent in het bezit van één van volgende studiebewijzen:
Onder dezelfde voorwaarden kan je, indien je niet in de mogelijkheid bent om dagonderwijs te volgen, in aanmerking komen voor de avondcyclus.
Voor het HBO5 verpleegkunde is er geen inschrijvingsgeld. Wel zijn er volgende kosten:
Via de V.D.A.B. is het mogelijk om verpleegkunde te studeren met behoud van werkloosheidsuitkering.
Voor meer info verwijzen wij je graag door naar vdab.be
Deze projecten bieden de werknemer een uitzonderlijke kans om te studeren zonder loonverlies gedurende de hele opleidingsduur.
Afhankelijk van het budget worden er door het IFG (Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten) werkenden geselecteerd die met behoud van loon de richting verpleegkunde mogen studeren.
Info over deze projecten:
Doel
In het zorgportaal wordt module 1 'Initiatie verpleegkunde' aangevuld met extra ondersteuning voor kansengroepen. In samenwerking met de VDAB heeft het PIVH een project voor sociale integratie uitgewerkt.
Organisatie
Door een intensieve en individuele begeleiding op maat van de student en door de lesinhouden van module 1 'Initiatie verpleegkunde' te spreiden over een langere periode, willen we je een zo groot mogelijke kans bieden om de competenties van deze module te behalen. De kwaliteit van de opleiding blijft gegarandeerd.
Doorheen je opleidingstraject krijg je de tijd om je de leerprocessen eigen te maken en om een evenwicht te vinden in de combinatie studeren en gezinsleven.
De eerste module 'Initiatie verpleegkunde' wordt dus gespreid over één schooljaar, daarnaast wordt er extra ondersteuning voorzien voor
Duurtijd
De opleiding duurt 3,5 jaar.
Na het behalen van het deelcertificaat van module 2 'basiszorg verpleegkundige' (na 1,5 jaar) kan je geregistreerd en tewerkgesteld worden als zorgkundige.
Voor wie?
Iedereen die verpleegkundige wil worden, met nood aan ondersteuning én toelating door de VDAB zoals
Via de VDAB
Je krijgt de kans te studeren mét behoud van je werkloosheidsuitkering. De VDAB betaalt je opleidings- en je vervoersonkosten.
Officieel erkende kinderopvang tot 12 jaar komt ook in aanmerking tot terugbetaling.
Voor meer info: vdab.be
Onze school heeft een moderne uitrusting met: