Provincie Limburg

 

 

Stage

De stage is een belangrijk onderdeel van je opleiding waarin je, onder de verantwoordelijkheid van de school en op basis van het onderwijsprogramma, in de praktijk met zorgvragers werkt.

Je wordt ingeschakeld in een verpleegkundig team en betrokken bij de patiëntenzorg, rekening houdend met wat je al geleerd hebt. Je leert je kennis, vaardigheden en attitudes toepassen in praktijksituaties.

Onze school heeft een samenwerking uitgebouwd met een groot aantal instellingen zoals ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, rust- en verzorgingstehuizen, diensten voor thuisverpleging en instellingen voor gehandicapten.

De grote verscheidenheid van de stageplaatsen geeft een meerwaarde aan je opleiding, omdat je leert jezelf soepel aan te passen aan de eigenheid van elke instelling.

De stages worden georganiseerd volgens het bloksysteem: een lesperiode wordt gevolgd door een stageperiode. De planning wordt gedaan door de dienst stageplanning van de school. Je dient zelf in te staan voor het vervoer en de hieraan verbonden kosten.

Nog vragen?

Voor meer info raadpleeg onze stagecoördinator.

 

 

Buitenlandse stage

In de module 'toegepaste verpleegkunde' (laatste jaar) bestaat de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland.

Een stage-ervaring als verpleegkundige in een ontwikkelingsland verandert voor altijd de manier waarop je verpleegkunde ziet. Na een buitenlandse stage 'verpleegkunde' ben je beter voorbereid op een carrière als verpleegkundige dan een medestudent die thuisblijft. Je leert er hoe verpleegkundigen zich aanpassen aan werken op onderbezette ziekenhuisafdelingen, behandelt er aandoeningen die je nooit eerder gezien hebt, en nog veel meer.

Dé verpleegkunde stage op maat

Samen met Work the World organiseert het PIVH stages in het buitenland geheel op maat en verzorgd tot in de puntjes.

Deze klinische stages zijn daarom ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student. We doen er alles aan om jou een complete ervaring te geven. Zo bieden wij ondersteuning bij de administratieve zaken en het regelen van je visum, organiseren we je plaatsing in een ziekenhuis, en brengen we ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee.
 

Een unieke ervaring als verpleegkundige

Of je er nu voor kiest om tijdens je buitenlandse stage met volwassenen of kinderen te werken, onder de vleugels van je begeleider krijg je als student verpleegkunde de kans om voor jou onbekende aandoeningen zoals dengue koorts, malaria of rabiës te diagnosticeren en te behandelen.

Omdat de medische zorg duur is en patiënten vaak ver van het ziekenhuis wonen, maken ze de trip pas als hun aandoeningen ver gevorderd zijn. Dit is een unieke mogelijkheid om verpleegkunde vanuit een heel ander perspectief te zien.
 

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat een gastvrij team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt.

Verschillende medewerkers zijn er om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens je verblijf in één van de volledig bewaakte en verzorgde Work the World-studentenhuizen.

Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, een online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw verpleegkundige stage in het buitenland actief bijhoudt.

Ons doel is om jou een unieke stage-ervaring van hoge kwaliteit op maat te bieden.
 

Onze studenten zijn al op stage geweest in:

  • Cambodja
  • Filipijnen
  • Ghana
  • Tanzania
  • Sri Lanka
  • Peru
  • Nepal
  • India